Suport rezervari 0258 830 382

Activitati in Egipt

Egiptul atrage mulți turiști pe tot parcursul anului datorită plajelor, climei magice, Mării Roșii, monumentelor istorice precum temple, sfinxuri, statui, muzee și piramide. Vacanța în Egiptul este din ce în ce mai căutată de turiști. Peisajele minunate și cultura te fac să rezervi o cameră de hotel și să zbori într-un sejur în Egipt.

Totuși, odată ajunși în vacanta în Egipt de ce activități te poți bucura? Este o întrebare foarte frecventă din partea turiștilor.

Această destinație este plină de activități care sunt potrivite pentru toate vârstele, noi îți venim în ajutor cu o listă cu cele mai bune recomandări.

Scufundări

Marea Roșie este un loc unic, cu un recif de corali minunat și peisaje subacvatice fabuloase, pești minunati și creaturi marine pe care nu le vei vedea în altă parte. Dacă dorești să faci scufundări, Marea Roșie are multe locuri de explorat și există multe centre de scufundări care oferă cursuri predate de formatori profesioniști certificați în stațiunile Sharm El Sheikh, Dahab, Hurghada  și Safaga. Ras Muhammad este unul dintre locurile de scufundări pe care scafandrii iubesc să îl exploreze, dar există și altele. Nu rata acest sport în vacanța ta în Egipt.

Snorkeling

Dacă nu ești interesat de scufundări, te poți bucura de snorkeling pe plajele lungi din Sinai și Marea Roșie. Golful Naama, golful Sharks, golful Nabaq, insula Tiran sunt câteva dintre locurile unde poți practica acest sport. Dacă ți-ai rezervat un sejur în Egipt și ești iubitor de sporturi de apă, ai ajuns în locul potrivit.

Safari in desert

Dacă preferi activități care nu au legătură cu apa, stai liniștit, ai multe variante și aici! Deșertul Sinai este un loc unic în care să mergi dacă ești în căutarea aventurii. Poți merge într-un safari pe biciclete sau mașini. Explorează deșertul Sinai, dar ai grijă la soare, vremea tinde să fie caldă în această parte a Egiptului, așa că trebuie să te asiguri că ai o protecție solară. De asemenea, poți alege să mergi într-un safari de noapte pentru a profita de temperatura scăzută.

Deșertul de Vest al Egiptului este un alt loc grozav pentru a merge într-un safari. Deșertul de Vest este renumit pentru bogăția sa de priveliști minunate și diversitatea locurilor de vizitat. Dacă ești șofer profesionist, te poți înregistra la Raliul Egiptului care are loc anual în Deșertul de Vest.

Pescuit

Dacă ești genul de om care preferă activitățile liniștite, sejurul în Egipt îți pune la dispoziție și astfel de experiențe. Poți merge să pescuiești pe lacul Nasser, vastul rezervor din spatele barajului înalt din Aswan, care este plină de biban masiv, crap și tilapia.

Călărie

În jurul Piramidelor și a principalelor situri ale Nilului, măgarii, caii și cămilele sunt disponibile pentru închiriere. Poți să ai o experiență unică și să călărești pe întinderile de nisip dintre Piramide sau în deșertul Sinai. Măgarii sunt folosiți cel mai mult pentru a vizita Necropola, aceștia traversează munți pe care nu i-ai traversa niciodată pe jos. Cu siguranță călătoriile de genul vor face vacanța în Egipt să fie unică.

Trekking

Trekkingul pe jos necesită mai multă rezistență, mai ales în Regiunea Munților Înalți din Sinai. Numărul ideal de drumeți este de trei până la cinci persoane. Vei avea nevoie de bocanci de drumeție, haine călduroase, un sac de dormit, ochelari de soare, cremă de protecție solară și spray anti-insecte. În Deșertul de Vest, bagajul tău poate fi transportat cu o cămilă sau un jeep.

Golf

Există terenuri de golf în jurul Cairo (unul în apropierea Piramidelor), precum și la Sharm el-Sheikh, Soma Bay, El Gouna și Luxor.

După cum poți observa, variantele activităților pe care le poți face într-o vacanță în Egipt sunt nenumărate! Nu mai sta pe gânduri, Egiptul te așteaptă! Și pentru ca totul să fie mai simplu TripMe îți este alături cu oferte de sejur minunate.